Kruidengeneeskunde

Fytotherapie of kruidengeneeskunde = welke kruiden kunnen helpen tegen welke kwaaltjes


Neem gerust contact op indien u een specifieke vraag hebt.


Naargelang uw wensen wordt een product samengesteld.

GOUDSBLOEM

De EHBO-zalf is een echt “wonderzalfje”.

Op basis van Goudsbloem en Smeerwortel biedt de zalf soelaas bij kleine kwetsuren, kloven, pijnlijke spieren, lichte brandwonden, kneuzingen en blauwe plekken. Ook voor droge of geïrriteerde huid is dit mengsel een topper.


Dankzij het gebruik van propolistinctuur bevat “Sint-Lievens-Herbe” een hele reek vitaminen (A,B,C,E) en sporenelementen. Propolis geeft als extra een ontstekingsremmende en schimmelwerende werking.


Sint-Lievens-Herbe kan langdurig gebruikt worden en is ook te gebruiken voor kinderen vanaf 6 jaar.


Verkrijgbaar in potje van 100 ml - 12,00 euro


Lippenbalsem


Perfect geschikt voor de koude wintermaanden.


Deze reeks badoliën van de Kruidenschuit wordt gemaakt met amandelolie. Deze olie heeft een fijne textuur en wordt als standaardolie gebruikt bij massages. Ze kan zowel voor de droge als voor de vette huid ingezet worden. De olie is goed houdbaar en bevat een grote hoeveelheid vitamine E en A. Heel weinig mensen reageren allergisch op deze olie.


Badolie te verkrijgen in flesjes van 100 ml  -  8,00 euro

De badolie met ylang ylang totum en lavendel werkt rustgevend en spierontspannend. Zowel na zware sportinspanningen als na een zware werkdag geeft een bad met deze olie een ultieme verlichting. Tegelijkertijd wordt de huid soepeler en vitaler en versterkt deze olie het libido.

YLANG YLANG TOTUM

De badolie met grove den en wilde tijm is specifiek voor droge huid. Ze bevordert de ademhaling, werkt slijmoplossend en geeft een opwekkend effect. Gebruik deze olie bij voorjaarsmoeheid, verkouden toestanden of om simpelweg meer energie te krijgen.


GROVE DEN

De Kruidenschuit

Frederik Dierickx

Schipstraat 58b

9550 Sint-Lievens-Esse