Kruidenzout grof | 90 gram | 2,50 euro |
Hellezout | 90 gram | 2,50 euro |
Pezo (peper en zout) | 90 gram | 3,00 euro |
Graanmosterd | 225 gram | 3,50 euro |
Het kruidenzout van de Kruidenschuit wordt bereid met o.a. rozemarijn en bonenkruid. Rozemarijn verdrijft giftige stoffen uit het lichaam en verbetert de werking van nieren en lever. Bonenkruid verbetert de spijsvertering en werkt positief op de maag.
Gebruik het zout op gegrild vlees en vis of geef je komkommersalade een extra toets.
Er mag ook wel wat pit in zitten! Hellezout bestaat uit grof zeezout dat op smaak gebracht wordt met een mengeling van gedroogde chillipepers en dieprood Marokkaans paprikapoeder. Deze combinatie geeft een pikante kick aan je gerechten. Gebruik het op de grill, in de tajine of bij je pasta. Capsaïsnine is de stof die zorgt voor de scherpe smaak in de pepers, deze maakt de neus open en zorgt voor een betere ademhaling. Pepers en paprika’s zitten ook vol vitamine C. Kortom een duivels zout maar met hemelse doeleinden.
Pezo is een combinatie van grof zeezout, poivre concassé (gebroken zwarte peper) en een mengeling van gedroogde kruiden: tijm, hyssop, rozemarijn, oregano, bonenkruid, basilicum, salie en laurier. Ideaal om een lekker stukje vlees af te kruiden om een heerlijke omelet te bereiden.
Mosterd kan bij heel wat gerechten gegeten worden gaande van warme vleesgerechten zoals “stoemp met worst” tot visgerechten zoals “heilbot met mosterdsaus”. Het is de perfecte dipsaus bij oude kaas, Gentse kop of rauwe ham. De honing die in de mosterd verwerkt zit geeft een zoete toets en is tevens goed voor lijf en leden.
Openingsuren:
donderdag van 18u tot 21u
zaterdag van 9u tot 12u
BE 0555 901 357
Rekeningnummer: BE03 0017 3092 4984